Sydtyrol - Dolomitterne - Ferie Sydtyrol - Dolomitterne - Ferie
Wellness hoteller Familiehoteller Hoteller for vandrere Skihoteller Cykelhoteller Bikerhoteller
Wellness hoteller Familiehoteller Hoteller for vandrere Skihoteller Cykelhoteller Bikerhoteller

Overnatningsmulighed:

Cookies
Data protection | Kolofon ©
Webdesign by SiMedia
Vat ID IT02365710215
   
FacebookÖtzi – ”ismanden” på det arkæologiske museum i Bolzano

tilbage

Ötzi – ismandenTorsdag d. 19. september 1991 stødte de to turister Helmut og Erika Simon under en vandretur i nærheden af Tisenjoch i Ötztal-Alperne på en mumie, som i dag regnes blandt en af de mest berømte i verden. Ötzi. ”Ismanden”, som er et af Ötzis mange navne, repræsenterer ikke blot et af de mest berømte men først og fremmest et af de mest betydningsfulde menneskefund.

Det, som gør Ötzi så speciel, er den enestående bevarelse af hans krop, beklædning og redskaber – efter flere tusind år! Et helt sensationelt fund. Ikke mindst fordi der inden dette fund aldrig var blevet gjort et så velbevaret menneskefund.

I dag ved man med vished, at Ötzi levede i perioden mellem 3350 og 3100 før Kristi fødsel. Det er også muligt at fastslå dødsårsagen med stor sandsynlighed: En pilespids af flint, der gennemborede venstre side af hans ryg.

Arkæologiske museum i Bolzano Ötzi er udstillet på det arkæologiske museum i Bolzano. Mumien opbevares i et særligt kammer og kan ses gennem en lille rude. I løbet af året trækker Ötzi ikke blot turister men også lokale besøgende til Sydtyrols største by, fordi de er nysgerrige efter at se den verdensberømte ismand.

Photo: SiMedia / Peter U.

Tilbud  

Overnatningsmuligheder i Sydtyrol

Topfirmaer i Sydtyrol, Dolomitterne